Всеукраїнський науково-практичний семінар «Джерела та історіографія про трансформаційні процеси в освітньому просторі України (1991–2017)»

У рамках Всеукраїнського фестивалю науки в Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського за сприяння Відділення загальної педагогіки та філософії освіти НАПН України 16 травня 2018 року відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Джерела та історіографія про трансформаційні процеси в освітньому просторі України (1991–2017)». На семінарі з доповіддю «Значення національного інформаційного простору в оптимізації освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку» виступила співробітник відділу  освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку Інституту спеціальної педагогіки НАПН України І.В. Бобренко.

У заході взяли участь понад 70 учасників – вчені наукових установ НАПН України, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти різних регіонів України, музейні фахівці, докторанти, аспіранти, студенти та ін. У ході роботи семінару було розглянуто такі питання: характеристика джерельної бази про розвиток освіти в Україні (1991–2017), підходи до класифікації історико-педагогічних джерел означеного періоду, відображення модернізаційних процесів у галузі освіти в джерелах та історіографії, зарубіжні джерела та історіографія про трансформацію освіти в незалежній Україні. Також було проведено екскурсію до кімнати-музею рідкісної книги, презентовано книжкову виставку «Внесок НАПН України в розбудову національної освіти: джерела та історіографія».