Свято «Зустріч друзів»

До Міжнародного Дня захисту дітей в Одеській спеціальній школі №75 відбулося яскраве свято «Зустріч друзів». Святкову подію, яка відбулася 5 червня 2018 року, організовано за підтримки департаменту міжнародних відносин Одеської міської ради та участі представників дипломатичних місій, акредитованих в Одесі, представників Інституту спеціальної педагогіки НАПН України (Чеботарьова О.В., Ярмола Н.А.), департаменту освіти і науки Одеської міської ради, вузів, громадських організацій, батьків дітей з особливими освітніми потребами.

Справжньою окрасою свята стали виступи дитячих танцювальних колективів, а також вихованців експериментальної театральної студії. Серед гостей свята був проведений розіграш лотереї, де переможці виграли цінні подарунки, зроблені руками дітей, а саме – картини в техніці «вовняна акварель». Також гості свята відвідали виставку дитячих творчих робіт під назвою «Скарбниця дитячих талантів» та ознайомилися з методичними розробками і програмами вчителів школи. Насичена програма, дружня атмосфера, незабутні враження, приємні емоції, цікаві зустрічі, спілкування та знайомства, подарункові грецькі амфори, зроблені руками учнів з особливими потребами, довго будуть нагадувати про проведене свято.


Приємною новиною стала інформація про отримання закладом авторського права на педагогічні інновації, апробовані під час проведення регіонального експерименту та створення унікального, єдиного в Україні «Муніципального будинку ремесел» на базі Одеської спеціальної школи № 75. Нові авторські технології організації навчання пропонують способи педагогічного розв’язання проблеми трудової адаптації та соціалізації дітей з порушеннями інтелектуального розвитку.

Поруч з цим, було проведено науково-методичну нараду з педагогічним колективом закладу з питань організації навчально-виховного процесу закладу в умовах впровадження Нової української школи. Чеботарьовою О. В. та Ярмолою Н. А. розкрито нові підходи до змістового забезпечення Типової освітньої програми навчання дітей з порушеннями інтелектуального розвитку та написання педагогами робочих програм в межах освітнього закладу.

Висловлюємо щиру вдячність директорові Одеської спеціальної школи №75 Григор’євій Ларисі Вікторівні та всьому колективу закладу за професійну майстерність та створення умов для розвитку творчості особливих дітей, що робить їх особливо щасливими!