КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Важливим і стратегічним напрямом Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України в умовах воєнного стану в країні є підвищення фахової компетентності педагогів, ознайомлення їх із сучасними техніками та технологіями підтримки, навчання та розвитку дітей з ООП в умовах кризових викликів.

В рамках підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти та установ, що надають освітні послуги особам з особливими освітніми потребами проведено курси підвищення кваліфікації за освітньо-професійною програмою:

ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ТА ФОРМУВАННЯ ЖИТТЄВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИМИ ТА КОМБІНОВАНИМИ ПОРУШЕННЯМИРОЗВИТКУ (30 годин /1 кредит ЄКТС, 27-30 червня 2022 року).

У курсах брали участь фахівці спеціальних закладів загальної середньої освіти та ІРЦ м. Києва, Дніпра, Білої Церкви, Харкова, Львова та ін.

В рамках курсів було представлено три актуальні модулі:

  • Модуль 1. Сучасні технології навчання та психолого-педагогічного супроводу дітей з порушеннями інтелектуального розвитку в умовах воєнного стану в країні (Чеботарьова Олена, д.пед.н., завідувач відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку; Гладченко Ірина, к.пед.н., старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку).
  • Модуль 2. Сучасні технології навчання та супроводу дітей з комплексними порушеннями розвитку (Чеботарьова Олена, завідувач відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку; Гладченко Ірина к.пед.н., старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку; Бобренко Інна, науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку).
  • Модуль 3. Технології формування навичок соціальної поведінки та комунікації у дітей з ООП в умовах кризових викликів (Оксана Мякушко, к.психол.н., старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку, Сніжана Трикоз, к.пед.н., старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку, Ганна Блеч, к.пед.н., старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку).

Навчання проходило онлайн на платформі zoom.

Процес он-лайн навчання сприяв підвищенню фахової компетентності педагогів та популяризації, впровадженню сучасних науково-практичних здобутків ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН в практику навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах воєнного стану в країні.

Вітаємо усіх учасників з успішним завершенням навчання!

Методичний та організаційний супровід курсів на високому рівні забезпечила Тетяна Костенко, к.психол.н., завідувач відділу освіти дітей з порушеннями зору, директор Психологічного консультативно-тренінгового центру Інституту.

Вітаємо щиро усіх учасників, цінуємо Вашу довіру та прагнення постійно підвищувати свій рівень знань! Бажаємо подальших успіхів та мирного неба над Україною!

Важливим і стратегічним напрямом Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України в умовах воєнного стану в країні є підвищення фахової компетентності педагогів, ознайомлення їх із сучасними техніками та технологіями підтримки, навчання та розвитку дітей з ООП в умовах кризових викликів.