Сучасний та затишний простір для навчання дітей з особливими освітніми потребами – Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра Черкаської обласної ради»

Декілька років тому, підчас наради в МОН України за участі директорів спеціальних шкіл для дітей з порушеннями слуху обговорювали доцільність створення освітнього простору, що об’єднував б досвід навчання дітей з порушеннями слуху, вже апробовані класичні методи та нові цікаві ідеї. І всі сурдопедагоги та батьки могли вільно користуватися таким ресурсом.

Сьогодні сайти та сторінки наших шкіл для дітей з порушеннями слуху наповненні корисним та цікавим контентом – презентації, рекомендації для батьків, відео уроків та заходів, фрагменти занять.

Педагоги, психологи, реабілітологи діляться своїми кращими розробками. Така відкритість взаємозбагачує, мотивує до розвитку, дає відчуття спільності, підтримує.

Особливо хочеться відмітити Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра Черкаської обласної ради»

http://krainadobra.ck.ua/

https://www.facebook.com/krainadobra1997

https://m.youtube.com/channel/UC4dbF4edGbK3xPQSDJC7X9g#bottom-sheet

https://instagram.com/krainadobra?igshid=YmMyMTA2M2Y=

https://www.tiktok.com/@kraina_dobra?_t=8WKzyloS901&_r=1

Це сучасний, красивий, стильний та затишний простір для розвитку та навчання дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими порушеннями слуху, інтелектуального розвитку.

Заклад реалізує важливі напрями роботи: дошкільне відділення, спеціальна загальноосвітня школа, реабілітаційне відділення https://m.youtube.com/watch?v=_rxwnoRzBIc&feature=youtu.be; психокорекційна допомога, психолого-педагогічний супровід родин, розвиток творчих здібностей дітей (танцювальні та спортивні секції, розвиток трудових навичок), формування побутових навичок та соціальних комунікацій та багато іншого).

В Центрі працюють висококваліфіковані фахівці. Заклад має розширену матеріально-технічну та методичну базу, сучасне інформаційно-комп’ютерне забезпечення (в тому числі програмні засоби для корекційно-розвивальних занять «Світ звуків», «Живий звук», «Видима мова», «Ігри для тигри», «Адаптація ЛОГО» та ін.). Фахівці закладу працюють за новітніми авторськими методиками. Після закінчення Центру відбувається супровід дитини щодо вступу та подальшого навчання як в Україні, так і за кордоном.

Завдяки творчій активній команді на чолі з директором Зганяйко Іриною Францівною Центр є візитівкою Черкас, таким що відчуваєш гордість, що це українська освіта.

Учасник освітніх та соціальних проєктів, державних програм, міжнародних контактів, залучення бізнесу та громадських організацій. І кожний успішний проєкт та співпраця розширює довіру та можливості для нових контактів.

Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка Національної академії педагогічних наук України (відділ освіти дітей з порушеннями слуху) тісно співпрацює з Черкаським НРЦ «Країна добра Черкаської обласної ради». Центр є експериментальним майданчиком Інституту, укладено угоду про творчу співпрацю, в межах якої проводяться актуальні науково-практичні заходи, розробляються інноваційні технології та практичні методики.

Пишаємося нашими колегами, бажаємо миру нашій країні, бо вона заслуговує на щастя.



https://youtu.be/-L0zH_AcGQQ
https://www.youtube.com/watch?v=-L0zH_AcGQQ&ab_channel=