ІСПП ім. М. Ярмаченка – 30 років!

7-го грудня 2023 року в Інституті спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України в офіційній і водночас в урочистій обстановці відбувся Круглий стіл «Наука – практиці», присвячений 30-річчю від заснування Інституту.

  В роботі Круглого столу взяв участь президент НАПН України, докт.філософ.наук, проф., академік Василь Кремень, який, тепло привітавши колектив науковців і вручивши відзнаки Академії, акцентував увагу на важливості діяльності Інституту, на злободенності розширення і поглиблення різноаспектного супроводу й допомоги особам з особливими потребами, що є вкрай необхідним саме зараз, коли їхня чисельність з відомих причин відчутно збільшується. 

У виступі докт. психол. наук, проф., директора Інституту Лесі Прохоренко було означено ту роль, яку виконує наукова установа в розвитку галузі освіти осіб з особливими потребами, окреслено коло завдань, що стоять перед Інститутом і потребують нагального вирішення. Леся Іванівна, як очільник Інституту, тепло привітала колектив з ювілейною датою і вручила заслужені відзнаки найактивнішим співробітникам.
  З певним історичним екскурсом виступив почесний директор,  радник директора Інституту, докт.пед.наук, проф., академік В’ячеслав Засенко, який у стислій формі проаналізував пройдений установою шлях, різні періоди  становлення і розвитку, відзначив фаховість її співробітників і керівництва.

Приємним і корисним стало й те, що учасники цього заходу, вітаючи колектив науковців, водночас висловлювали конкретні побажання щодо використання наявних потенційних можливостей, розширення тематики досліджень тощо. Це стосується й виступу освітнього омбудсмена України Сергія Горбачова, який щиро привітав співробітників Інституту й окреслив низку невідкладних завдань, які є начасі. Приємними і щирими були виступи й привітання широкого кола інших учасників і гостей, які в очно-дистанційній формі висловлювали свою повагу і готовність до подальшої співпраці.
А це: голова Всеукраїнської організації «Українське товариство глухих» Ірина Чепчина,   ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, докт.пед.наук, проф.,чл.-кор. НАПН України Юрій Бойчук,   директор Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України, докт.пед.наук, проф.,чл-кор. НАПН України Лариса Лук’янова,  заст.директорів споріднених наукових установ,  зав.кафедрами ЗВО, практичні працівники та ін.

Тож, висловлюємо щиру вдячність керівництву НАПН України за постійну увагу і підтримку,  всім, хто взяв і в силу об’єктивних обставин не зміг взяти участі у цьому заході за розуміння, щирість і повагу до нашої праці. Ми високо цінуємо Ваше ставлення і дружню підтримку.

  Разом до нових здобутків!

  Разом до перемоги!