Дієві долоньки : комплексна програма розвитку дитини з порушеннями зору старшого дошкільного віку

Дієві долоньки : комплексна програма розвитку дитини з порушеннями зору старшого дошкільного віку / Т.М. Костенко, М.О. Топузов; Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України. – Кропивницький : Імекс-ЛТД, 2021. – 58 с. ISBN 978-966-189-590-3

Комплексна програма розвитку дитини з порушеннями зору старшого дошкільного віку «Дієві долоньки» ґрунтується на Базовому компоненті дошкільної освіти (Державному стандарті дошкільної освіти) від 2021 р. та спирається на зазначені у ньому цінності та базові принципи. За даною програмою у дітей з порушеннями зору мають бути сформовані обов’язкові ключові компетентності, які матимуть продовження в освітньому процесі початкової школи та впродовж життя. Програма розроблена з врахуванням основного принципу – діти з порушеннями зору розвиваються за тими ж закономірностями і законами вікових змін, що і нормотипові діти.

Програма може бути використана родинами, в яких зростають дошкільники з порушеннями зору, педагогами закладів дошкільної освіти, спеціальними психологами, студентами відповідних спеціальностей тощо.

 

Завантажити