Алалія: підтримка дитини з особливими мовленнєвими потребами в освітньому середовищі

Трофименко Л.І. Алалія: підтримка дитини з особливими мовленнєвими потребами в освітньому середовищі: навчально-методичний посібник / Л. І. Трофименко; Інститут спеціальної педагогіки і психології ім. Миколи Ярмаченка НАПН України. – Київ. 2023. − 180 с.

У навчально-методичному посібнику представлено розуміння сутності алалії та її впливу на навчання та соціальний розвиток дитини, інформацію про різні аспекти алалії, включаючи види, психолого-педагогічну характеристику, симптоми та вплив на психічний та мовленнєвий розвиток дитини, практичні поради та стратегії, які можна використати в освітньому середовищі для підтримки дітей з алалією. У посібнику презентовано напрями подолання мовленнєвих порушень, методи покращення мовленнєвих навичок, шляхи залучення дитини до комунікативних ситуацій, використання альтернативних засобів спілкування та інші стратегії.

Посібник є зручним джерелом інформації, яка поєднує теоретичні знання з практичними рекомендаціями. Видання рекомендоване вчителям-логопедам закладів освіти з різною формою навчання і виховання, фахівцям, педагогам інклюзивно-ресурсних центрів, студентам відповідного фаху, батькам дітей з особливими мовленнєвими потребами.

Завантажити