Психолого-педагогічний супровід дітей з порушеннями емоційно-вольової сфери: науково-методичний посібник

Компанець Н.М. Психолого-педагогічний супровід дітей з порушеннями емоційно-вольової сфери: наук.-метод. посіб. Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України. Київ: Актуальна освіта, 2023. 120 с.

ISBN 966-8663-276

У науково-методичному посібнику представлено модель психолого-педагогічного супроводу емоційного і вольового розвитку в умовах реалізації інклюзивної практики закладу освіти, яка є складовою частиною загальної моделі психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП в освітньому процесі. У посібнику розглядається взаємозалежність структурних компонентів емоційного і вольового розвитку. На основі визначених етапів супроводу дитини з ООП в інклюзивному навчанні окреслено шляхи побудови індивідуального освітнього маршруту, а також можливості прогнозу результатів цілеспрямованого впливу на емоційний і вольовий розвиток дітей з ООП.

У додатках посібника – Програма підготовки поведінкових консультантів і тренінгу для батьків.

Посібник адресовано, насамперед, фахівцям закладів освіти, які реалізують інклюзивну практику, батькам дітей з ООП, студентам. Посібник може бути використаний як навчально-методичний для підготовки бакалаврів та магістрів за напрямом «Психолого-педагогічна освіта», в системі підвищення кваліфікації та професійної перепідготовки фахівців у галузі інклюзивної та спеціальної освіти.

Завантажити