XVI ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС «ЕРУДИТ» СЕРЕД ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ З ПОРУШЕННЯМИ СЛУХУ

2 травня 2024 року, відповідно до наказу МОН України від 13.02.2024 р. №163, відбувся фінальний етап XVI Всеукраїнського конкурсу «Ерудит» серед учнів 12-х класів з порушеннями слуху закладів загальної середньої освіти за організації МОН України, Українського товариства глухих, Інституту модернізації змісту освіти та Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.

Метою конкурсу є виявлення та відзначення талановитих учнів з порушеннями слуху, мотивація молоді до продовження навчання у закладах професійної та вищої освіти, а також визнання роботи педагогічних колективів спеціальних закладів освіти.

Співробітники відділу освіти дітей з порушеннями сенсорного розвитку та відділу української жестової мови Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України долученні до організації та проведення конкурсу від його започаткування. Цього року у складі організаційного комітету та журі працювали:

Валентина Жук, канд. пед. наук, ст. наук. співробітник відділу освіти дітей з порушеннями сенсорного розвитку;

Світлана Кульбіда, докт. пед. наук, проф., завідувач відділу української жестової мови;

Світлана Литовченко, докт. пед. наук, завідувач відділу освіти дітей з порушеннями сенсорного розвитку;

НАТАЛІЯ ЯРМОЛА, канд. пед. наук, заступник директора з наукової роботи.

Всі учасники успішно виконали конкурсні завдання та продемонстрували глибокі та різнобічні знання у відповідях на тестові завдання, а також творчі здібності, емоційну зрілість, активну громадську позицію під час виконання творчого завдання – есе з теми «Найкращий подарунок». Наші учні найбільше чекають на Перемогу та мир в Україні, повернення Захисників, зустрічі з друзями та однокласниками.

Пишаємося педагогами, які самовіддано та професійно виконують свою роботу, висловлюємо велику повагу батькам, які виховали в дітях цінні якості – старанність, прагнення до самовдосконалення, працелюбність.

Щиро дякуємо голові Українського товариства глухих ІРИНІ ЧЕПЧИНІЙ за багаторічну плідну співпрацю; членам УТОГ, представникам МОН України НЕЛІ КОРЕЦЬКІЙ, ЮЛІЇ ДМИТРІЄВІЙ-ЗАРУДЕНКО, працівникам Інституту модернізації змісту освіти ІРИНІ ГОЛІЯД, канд. пед. наук ЛІЛІЇ КІЛЬДЕРОВОЇ, викладачеві Українського державного університету іменеі Михайла Драгоманова канд. пед. наук ОКСАНІ КРУГЛИК, викладачеві Київського столичного університету імені Бориса Грінченка канд. пед. наук КАТЕРИНІ ЛУЦЬКО за організацію конкурсу, приємну, доброзичливу атмосферу, велике бажання підтримати талановиту молодь, втілене у нашій спільній роботі.

Сердечно вітаємо переможців та всіх учасників конкурсу! Здійснення мрій про найкращий подарунок – Переможний мир в Україні!

Детально про переможців та учасників на сайті УТОГ https://utog.org/kultura/erudit-z-mriiami-pro-peremogu