Сучасні наукові інновації вітчизняної та світової спеціальної освіти – педагогічний вектор в роботі вчителя-реабілітолога

23 січня 2018 р. на базі школи № 12 м. Києва відбулась січнева педрада-семінар «СУЧАСНІ НАУКОВІ ІННОВАЦІЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ТА СВІТОВОЇ СПЕЦІАЛЬНОЇ ОСВІТИ – ПЕДАГОГІЧНИЙ ВЕКТОР В РОБОТІ ВЧИТЕЛЯ-РЕАБІЛІТОЛОГА».
Учасниками заходу стали вчителі закладу (корекційні педагоги, логопеди, соціальні педагоги, психологи) та наукові співробітники Відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку (завідувач, ст. наук. співробітник Чеботарьова О.В. та ст. наук. співробітник Гладченко І.В.)
В процесі роботи семінару учасниками було висвітлено змістовний інформаційний матеріал стосовно розроблення та активного впровадження корекційно-розвиткових технологій у системі освіти дітей з порушеннями психофізичного розвитку.
З досить цікавими презентаціями та доповідями виступили:
Вечерківська Т.В. «Пошуки, активного використання та авторського створення корекційних технологій для подолання вад у дітей з особливими освітніми потребами різних нозоологій у системі спеціального особистісно орієнтованого навчання»;
Чеботарьова О.В., Гладченко І.В. «Сучасні наукові інновації вітчизняної та світової освіти – педагогічний вектор в роботі вчителя-реабілітолога»;
Задорожна Н.І., Лутак Ю.В. «Інтерактивна логопедична корекція в дії»;
Шаповалова Н.В. «Системний реабілітаційний супровід вчителя трудового навчання»;
Штефан С.В. «Сучасні корекційні технології на службі у вчителя-новатора»;
Бульба Н.М., Шкляренко А.А., Яміна Я.О. «У справжнього вчителя завжди є шанс (Корекційна спрямованість роботи творчих груп молодих вчителів у школі ШАНС)».
Усі учасники налаштовані на подальшу успішну співпрацю науковців Інституту спеціальної педагогіки НАПН України та практичних працівників закладу в напряму активного впровадження сучасних корекційних технологій.