Науково-практична конференція «Проблеми навчання, виховання та корекції розвитку дітей з аутистичними та інтелектуальними порушеннями в інклюзивних закладах освіти»

3-4 квітня 2018 року відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми навчання, виховання та корекції розвитку дітей з аутистичними та інтелектуальними порушеннями в інклюзивних закладах освіти».

До роботи конференції долучилися понад 150 осіб – науковці, представники закладів освіти, практики та батьки дітей з особливими освітніми потребами. Активними її учасниками стали представники Інституту спеціальної педагогіки НАПН України відділу освіти дітей з інтелектуальними порушеннями (Чеботарьова О.В., Блеч Г.О., Сухіна І.В., Ярмола Н.А, Гладченко І.В., Трикоз С.В., Бобренко І.В., Мякушко О.І.).

Програмою конференції було передбачено проведення пленарного засідання, секційних обговорень та майстер-класи.

Протягом двох днів конференції доповідачі та учасники активно працювали над окресленим колом питань, знайомились з передовим досвідом закладів освіти Київщини, м. Дніпра, м. Львова, а також методиками застосування сучасних технологій в роботі з дітьми з особливими потребами, обмінювались досвідом із власної практичної діяльності.

Відділ освіти дітей з інтелектуальними порушеннями ІСП НАПН України висловлює щиру подяку організаторам конференції та налаштований на продовження плідної співпраці у різноманітних наукових проектах.