«Інформаційно-практична платформа Даун Синдром: Кращі практики для позитивних змін»

7 грудня 2018 р. у м. Києві відбулась «Інформаційно-практична платформа Даун Синдром: Кращі практики для позитивних змін», організована ВБО «Даун Синдром» за підтримки Ukrsibbank BNP Paribas Group. Захід зібрав близько 130 зацікавлених осіб, серед яких батьки, педагоги, фахівці та громадські діячі.

З вітальним словом та інформацією про реформи в освітній галузі до учасників заходу звернулася Ольга Набоченко, представник Міністерства освіти і науки України.

 

 

Олена Чеботарьова, завідувач відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України окреслила основні аспекти роботи із дітьми з особливими освітніми потребами в умовах НУШ та презентувала основні напрацювання відділу з окреслених питань. Неймовірне зацікавлення викликав виступ спеціального гостя Наїри Аветисян – керівника відділу захисту дітей у UNICEF Ukraine.

В рамках заходу учасники мали можливість відвідати ряд майстер-класів. Науковими співробітниками відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку к.п.н., с.н.с. Н. Ярмолою та Г. Блеч було проведено майстер-клас «Індивідуальний освітній маршрут дитини з особливими освітніми потребами: практичні кроки». Означена тематика викликала зацікавленість та жваву дискусію серед присутніх учасників.

Дякуємо ВБО Даун Синдром, Elena Bortnik (Олена Большаніна), Людмилі Некраш за запрошення та можливість спілкування з найкращими фахівцями та батьками дітей з особливими потребами.