Всеукраїнський психологічний фестиваль «ПАРОСТОК»

4-7 квітня 2019 р. у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся Всеукраїнський психологічний фестиваль «ПАРОСТОК» (Професійна Активність Розвиток Освіти Свідома Творчість Особистісна Компетенція), у якому взяли активну участь наукові співробітники відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.

Організатори фестивалю: Департамент освіти та науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи НАПН України, Асоціація позашкільних закладів України, Київський Палац дітей та юнацтва.

Учасники фестивалю мали змогу поділитися практичними напрацюваннями, методиками, тренінговими заняттями та іншими формами психолого-педагогічного супроводу освітнього процесу в дошкільних, шкільних, позашкільних навчальних закладах, центрах практичної психології.

В рамках фестивалю канд.психол.н., с.н.с. І.В.Сухіна провела майстер-клас «Психологічна самодопомога для батьків дітей з особливими освітніми потребами». На майстер-класі було представлено низку методів і прийомів, спрямованих на подолання емоційного вигорання, яке виникає внаслідок хронічної стресової ситуації. Учасники мали змогу ознайомитися і відпрацювати вправи з елементами тілесно-орієнтованої, арт-терапії, Су-джок терапії.