Освітні послуги з підвищення кваліфікації керівних, педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів

Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України надає освітні послуги з підвищення кваліфікації керівних, педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів.

Виїзні курси підвищення кваліфікації з теми «Комплексна психолого-педагогічна реабілітація дітей зі складними порушеннями психофізичного розвитку» були проведені на базі КЗ КОР «Трипільський навчально-реабілітаційний центр» (с. Трипілля Київської обл.) – загальноосвітньому навчально-виховному і корекційно-відновлювальному закладі освіти, що задовольняє потреби дітей як у загальній дошкільній (дошкільне відділення), шкільній освіті, так і соціальній допомозі та реабілітації.

31 травня 2019 р. к.пед.н., с.н.с., старшим науковим співробітником відділу логопедії Юлією Рібцун слухачам було прочитано лекції з тем:

  • «Актуальні питання системи освіти дітей із тяжкими порушеннями мовлення в сучасному вимірі» (1 год.),
  • «Лінгвістична складова наступності дошкільної та початкової ланки шкільної освіти дітей із порушеннями мовлення» (2 год.),
  • «Діагностичний інструментарій учителя-логопеда закладу освіти» (1 год.),
  • «Навчально-методичне та дидактичне забезпечення змісту пізнавального розвитку молодших школярів із тяжкими порушеннями мовлення» (2 год.), за результатами яких проведено підсумкове тестування.