ЗАСІДАННЯ ГЕР НАЦІОНАЛЬНОГО АГЕНТСТВА ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України розробляє та впроваджує сучасні підходи до освіти дітей з особливими освітніми потребами, здійснює підготовку докторів філософії (PhD) за спеціальностями «Спеціальна освіта» та «Психологія», підвищує кваліфікацію педагогічних працівників закладів освіти. Тому важливо, що співробітники залучені до роботи Галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (член ГЕР 01 «Освіта/Педагогіка» – к.пед.н., с.н.с., завідувач відділу освіти дітей з порушеннями слуху Світлана Литовченко).

Протягом березня відбулися он лайн засідання Галузевої експертної ради за участі представників закладів вищої освіти та експертних груп, де розглядалися акредитаціні справи, обговорювалися питання оцінювання освітніх програм за визначеними критеріями (Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти), затверджувалися експертні висновки. Акцентувалося на вимогах до проектування освітніх програм, особливостях розгляду справи в інформаційній системі національного агентства.

Тішить, що заклади вищої освіти враховують сучасні тенденції, погоджуються з нашими пропозиціями і в результаті будуть підготовлені компетентні фахівці, які потрібні спеціальним та інклюзивним закладам освіти, реабілітаційним центрам.