Курси підвищення кваліфікації сурдопедагогів он-лайн

В умовах карантину збільшується зацікавленість педагогів можливістю підвищення кваліфікації он-лайн. У відповідь на запити Інститутом спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України розроблено та проводяться дистанційні курси підвищення кваліфікації педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами, здійснюється науково-методичний супровід освітнього процесу шляхом публікації актуальних методичних матеріалів, презентацій на сайті та сторінках у соціальних мережах.

1-4 червня 2020 року Відділом освіти дітей з порушеннями слуху дистанційно проведено курси підвищення кваліфікації педагогів, які навчають дітей з порушеннями слуху.

Відповідно до програми висвітлено три навчальні модулі «Актуальні підходи до навчання та супроводу дітей з порушеннями слуху в умовах модернізації освіти», «Інноваційні технології слухомовленнєвої реабілітації дітей з порушеннями слуху», «Технології навчання дітей з особливими освітніми потребами».

Особливу зацікавленість учасників викликали теми «Сучасні вимоги до організації освітнього процесу для дітей з порушеннями слуху: відповідність нормативно-правовому забезпеченню, інноваційним психолого-педагогічним підходам, перспективи розвитку спеціальної освіти», «Інклюзивно-ресурсні центри у системі супроводу дітей з порушеннями слуху» (Світлана Литовченко); «Сучасні методи слухопротезування дітей з порушеннями слуху», «Особливості реабілітації дітей з кохлеарними імплантами» (Володимир Шевченко); «Сучасні стратегії корекційно-розвивального впливу на слухомовленнєвий розвиток дітей з порушеннями слуху», «Технології корекційно-розвивальної роботи з дітьми з порушеннями слуху» (Валентина Жук), «Диференційоване викладання», «Стратегії навчання» (Оксана Таранченко).

Цікаве професійне спілкування, творча співпраця, обмін думками щодо важливих питань в освіті дітей з порушеннями слуху відбулися в актуальному форматі он-лайн.

Вітаємо учасників із успішним завершенням навчання!

Організатори та учасники ще раз переконалися, що дистанційний формат має перспективи та значні можливості для професійного розвитку педагогів.

Запрошуємо взяти участь у наступних курсах он лайн, слідкуйте за оголошеннями на сайті та сторінці Fасebook.