30 квітня 2021 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.450.01 Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України у форматі онлайн-офлайн відбувся захист дисертаційної роботи канд. пед. наук, старшого наукового співробітника відділу освіти дітей з порушеннями слуху Шевченка Володимира Миколайовича на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук за спеціальністю 13.00.03 – корекційна педагогіка на тему «Розвиток системи спеціальної освіти в Україні та Польщі (XIX-початок XXI століття)».

На основі  змістовної дискусії, объєктивного та принципового обговорення за участі членів спеціалізованої вченої ради та офіційних опонентів: доктора педагогічних наук, доцента Мартинчук  О.В., доктора педагогічних наук, професора Локшиної О.І., доктора педагогічних наук, професора Форостян О.І., які представили результати глибокої  наукової експертизи дослідження, підкреслили його новизну, відзначили  оригінальність та вагомість отриманих результатів, було прийнято одностайне рішення про присудження Шевченкові В.М. наукового ступеня доктора педагогічних наук.

Щиро вітаємо Володимира Миколайовича та його наукових консультантів – доктора педагогічних наук, професора Супруна М.О. і доктора психологічних наук, старшого наукового співробітника Кобильченка В.В.!

Зичимо подальших творчих успіхів, втілення нових цікавих ідей, натхнення, енергії і зростання!