Співпраця з реалізації програми академічної мобільності між установами Національної академії педагогічних наук України набирає обертів!

01 липня 2021 року відбулася робоча зустріч представників Інституту обдарованої дитини НАПН України та Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України в контексті зміцнення і розширення співпраці наукових установ.

Під час зустрічі директор Інституту обдарованої дитини НАПН України – Максим Гальченко та директор Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України – Леся Прохоренко поділилися досвідом з основних напрямів діяльності установ та запланували спільні науково-практичні заходи і проекти.

У робочій зустрічі взяли участь радник, академік – В’ячеслав Засенко, заступник директора з науково-експериментальної роботи – Олег Орлов,  директор психологічного консультативно-тренінгового центру ІСПП ім. М.Ярмаченка – Тетяна Костенко

Зокрема, розглядалися питання щодо спільного проведення підвищення кваліфікації керівних працівників у галузі освіти, започаткування спільних проектів із залученням зарубіжних колег, можливості стажування співробітників на базі обох інститутів, проведення спільних конференцій, підготовки публікацій тощо.

У ході дискусії прийнято рішення про створення сучасної платформи якісного і раціонального діагностування та подальшого реагування на виявлені потреби обдарованих дітей з особливими потребами. Зокрема, увагу було зосереджено на вивченні індивідуальних нахилів та здібностей таких дітей з метою визначення сильних сторін, що дасть змогу створити стратегію адаптації і модифікації освітньо-розвивального середовища для них відповідно до концептуальних засад МКФ.

  По завершенні зустрічі досягнуто домовленості щодо створення дорожньої карти подальшої співпраці двох наукових установ у різних напрямах.