29 вересня 2021 року у Інституті спеціальної педагогіки і психології імені М. Ярмаченка НАПН України відбулася чергова щорічна Всеукраїнська конференція молодих вчених «Актуальні проблеми спеціальної педагогіки і психології»

В конференції взяли участь молоді вчені – співробітники і співробітниці, аспіранти і аспірантки Інституту спеціальної педагогіки і психології імені М. Ярмаченка НАПН України.

Конференцію відкрив голова Ради молодих вчених Орлов Олег Вікторович, заступник директора з науково- експериментальної роботи ІСПП імені М. Ярмаченка НАПН України.

Під час проведення конференції були представлені нові пошуки та апробація результатів досліджень аспірантів, молодих та більш досвідчених вчених. Тематика конференції охопила широке коло проблем спеціального та інклюзивного навчання, виховання, розвитку, психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

Було висвітлено інноваційні розробки молодих вчених, зокрема проголошено доповіді: “Особливості раннього втручання для дітей з РАС” (Інна Недозим), “Психолого-педагогічний супровід дітей з синдромом Дауна” (Юлія Шевченко), “Комплексний підхід в організації освітнього середовища для дітей з порушеннями слуху” (Олена Савчук). До друку готується збірник тез конференції. Велика подяка кожному хто долучився до роботи конференції, за цікаві та професійні напрацювання в галузі спеціальної освіти. 

У часі проведення конференції пройшли збори Ради молодих вчених Інституту. На порядку денного стояло питання переобрання  Голови РМВ. Присутні на засіданні члени РМВ одноголосно підтримали кандидатуру Ксенії Бужинецької, аспірантки четвертого року навчання, молодшого наукового співробіника Відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами.

Колектив Інституту вітає пані Ксенію з обранням!