Круглий стіл на тему: «Попередження й подолання  психологічної травми у дітей з порушеннями зору в умовах  воєнного стану»

21 березня відбувся круглий стіл на тему: «Попередження й подолання  психологічної травми у дітей з порушеннями зору в умовах  воєнного стану».
Перед співробітниками відділу освіти дітей з порушеннями зору Інституту спеціальної педагогіки і психології  імені Миколи Ярмаченка НАПН України постали важливі завдання та висунуто актуальні питання на колективний розгляд, а саме:

1. Розробка нової концепції підтримки дітей з порушеннями зору в екстремальних обставинах;
2. Вивчення й висвітлення міжнародного досвіду з проблеми підтримки дітей з порушеннями зору та першої психологічної допомоги їм та їх родинам в умовах воєнного стану;
3. Розробка методології та методичного інструментарію для фахівців з попередження та подолання психологічної травми у дітей з порушеннями зору в умовах воєнного стану;
4. Розробка рекомендацій батькам з психологічної підтримки їх дітей з порушеннями зору в умовах воєнного стану.

В обговоренні прийняли участь: Костенко Тетяна Миколаївна, кандидат психологічних наук, завідуюча відділом; Кобильченко Вадим  Володимирович, доктор психологічних наук, старший науковий співробітник, головний науковий співробітник відділу; Кондратенко Світлана Вікторівна, науковий співробітник відділу; Легкий Олег Михайлович, кандидат педагогічних наук, старший  науковий співробітник відділу; Довгопола Катерина Станіславівна, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник відділу; Курінна Владислава Русланівна, молодший науковий співробітник відділу.

Було прийнято рішення, у найближчий час спрямувати зусилля науковців на вирішення окреслених вище актуальних завдань. Найновітніші розробки ми будемо розміщати на сайті інституту https://ispukr.org.ua та на нашій сторінці Facebook.
Якщо Вам чи вашій дитині з порушеннями зору потрібна особиста консультація, пишіть на нашу поштову скриньку viddiltiflo@gmail.com.