На засіданні Президії НАПН України розглянуто питання про співпрацю с МОН України в умовах воєнного стану

21 квітня 2022 р. відбулося засідання Президії НАПН України, на якому розглянуто питання «Про співпрацю з Міністерством освіти і науки України в умовах воєнного стану». Члени Президії НАПН України заслухали й обговорили інформацію Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета про діяльність міністерства в умовах воєнного стану, введеного та продовженого указами Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 та від 14 березня 2022 р. № 133 у зв’язку з широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, та співпрацю з НАПН України в цих умовах.

Президія НАПН України схвалила й висловила підтримку своєчасним комплексним зусиллям МОН України, спрямованим на провадження заходів з посилення ефективності освітньої і наукової діяльності задля прискорення перемоги, функціонування і розвитку науки й освіти, економіки в усіх регіонах країни. 

Президія НАПН України наголосила на подальшій реалізації розпочатих реформ у сфері дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої і вищої освіти та освіти дорослих, розвитку фундаментальних і прикладних досліджень та експериментальних розробок у галузі освіти, педагогіки і психології, окреслених Програмою спільної діяльності Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України на 2021-2023 роки, в умовах воєнного стану і післявоєнного часу. Було зазначено про можливість вносити до Програми відповідні зміни в разі необхідності.



Пресслужба НАПН України