З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

1 червня – одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.

Цей день – це нагадування всьому світу про необхідність захищати права дітей, заради їх щасливого майбутнього,  щоб усі діти мали можливість навчатися, отримувати лікування, займатися улюбленою справою, вирости достойними громадянами своєї країни.

Цьогоріч, всі українські діти зазнали значних потрясінь, спричинених війною. Близько 5 млн. були вимушені покинути свої домівки рятуючись від бойових дій. 229 дітей загинуло та понад 421 поранено.

І сьогодні, ми щиро вітаємо всіх дітей з Днем захисту дітей! Бажаємо сонячного веселого дитинства, щоб кожна дитина була оточена турботою батьків та рідних. Бажаємо мирного неба,   безмежного щастя, доброго здоров’я, родинного затишку та тепла, і звичайно, здійснення найнеймовірніших задумів та мрій. А ми, дорослі, зробимо все, щоб це здійснилося!