Вітання президента НАПН України Василя Кременя з Днем журналіста

Від Національної академії педагогічних наук України і від себе особисто щиро вітаю вас із професійним святом – Днем журналіста!

     Ваше слово, як відомо, зброя. Це зброя не менш потужніша, ніж танки, ракети і гармати. Слово журналіста іде попереду важкої артилерії. Перебуваючи під його впливом люди можуть стати як патріотами своєї демократичної вільної країни, так і окупантами-загарбниками чужих територій або їхніми поплічниками, які своєю мовчазною підтримкою схвалюють вбивство мирних людей, дітей, руйнування міст, мародерство і окупацію.

  Роботу українських журналістів сьогодні важко переоцінити. Потужний опір і загальнонаціональна єдність українського народу стали можливими також і завдяки героїчній цілодобовій роботі наших медіа, часто у важкопристосованих для цього умовах бомбосховищ. Це інформаційний фронт, де об’єктивна, правдива й неупереджена інформація з місця подій доноситься до всього світу й показує істинне обличчя української визвольної війни, героїзм нашої армії і народу в боротьбі за свою землю з варварською віроломною рф.

        Шановні журналісти! Патріотизм, сміливість, професіоналізм, відповідальність, самовідданість і креативність допомагають вам успішно протидіяти безпрецедентним формам та прийомам російської пропаганди, боротися з будь-якими проявами рашизму задля нашої спільної перемоги – перемоги європейських цінностей свободи, пошани до людини і гуманізму. Тож нехай завжди ваша праця стоїть на захисті України, захисті прав і свобод людини, сприяє проведенню інноваційних змін і перетворень в нашій державі!

        Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, енергії і натхнення, витримки і оптимізму! Перемоги, миру і злагоди, якнайбільше гарних новин і нових досягнень!

        Слава Україні!

 З повагою,

Президент НАПН України,                                  

Президент Товариства «Знання» України                                                    Василь Кремень