Всеукраїнська конференція молодих вчених «Діти з особливими освітніми потребами в умовах сьогодення: вектори психолого-педагогічної та соціально- реабілітаційної допомоги»

15 грудня 2022 року відбулася Всеукраїнська конференція молодих вчених «Діти з особливими освітніми потребами в умовах сьогодення: вектори психолого-педагогічної та соціально- реабілітаційної допомоги», яка кожного року традиційно проводиться у Інституті спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка Національної академії педагогічних наук України і яка є найвостребованішим і наймасовішим зібранням молодих вчених.

Основною метою Конференції стало обговорення стратегічних питань реформування освіти дітей з особливими потребами в умовах воєнного часу, окреслення нових законодавчо-правових орієнтирів, презентація інноваційних освітніх технологій роботи з особливими дітьми в умовах дистанційного навчання. Також розглядалися питання визначення соціалізації в психолого-педагогічній літературі, основних підходів до змісту трудового навчання школярів з порушеннями інтелектуального розвитку, активізації розвитку пізнавальних процесів в учнів із затримкою психічного розвитку та багато інших.

У Конференції брали участь молоді вчені та аспіранти Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, спеціалісти в галузі спеціальної, інклюзивної, загальної освіти та ін.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до участі у роботі Конференції, кому не байдужа доля дітей з особливими освітніми потребами!