ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ №611 Оболонського району м. Києва

Вітаємо наших ювілярів!
12 квітня 2023 року ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ №611 Оболонського району м. Києва виповнилось 45!

Вся робота ЗДО для дітей з особливими освітніми потребами упродовж 45-річної діяльності спрямована на реалізацію світлого майбутнього через розвиток пізнавальних інтересів, емоційного інтелекту дошкільнят засобом формування комунікативно-зв’язного мовлення та подолання мовленнєвих труднощів. Колектив постійно наповнює дітей різноспрямованими знаннями, розширює їх світогляд, сприяє щоденному особистісному зростанню засобом аналізу та визначення шляхів вирішення особистісних проблем з метою досягнення можливості взаєморозуміння та гармонії з оточуючим світом.

Пріоритетними напрямами роботи колективу в умовах сьогодення є:

  • формування навичок особистого захисту та близьких − дітей потрібно навчити жити і діяти в нинішніх умовах без ігнорування, залякування і драматизації;
  • пробудження милосердя, адже навколо так багато людей, які потребують реальної допомоги, уваги, турботи;
  • здійснення правового і громадянського (розуміння меж власної свободи у співвідношенні зі свободою інших людей), а також патріотичного виховання;
  • формування духовних пріоритетів, передусім загальнолюдських цінностей.

Ми працюємо у тісній взаємодії з батьками, проводимо індивідуальні консультації, здійснюємо інформаційне забезпечення щодо відпрацювання корекційно-розвивальних завдань з вихованцями вдома. Педагоги нашого закладу надають дієві рекомендації, консультації з урахуванням індивідуальних особливостей дітей з особливими мовленнєвими потребами.

В цілому робота закладу є динамічною, насиченою якісними перетвореннями, що відповідає вимогам сучасності. У системі методичної роботи проводяться численні заходи, що сприяють підвищенню кваліфікації педагогів: педагогічні ради, семінари, консультації, „круглі столи”, у т. ч. за участю науковців Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, зокрема кандидата педагогічних наук, старшого наукового співробітника відділу логопедії Ю. В. Рібцун. На заходах обговорюються і вирішуються актуальні питання сучасної логопедичної науки та практики, надаються методичні рекомендації щодо дієвої допомоги в роботі батьків і фахівців в умовах війни.

Кредо нашого колективу – постійний творчий пошук та толерантність. Наші педагоги власноруч виготовляють книжки-саморобки, які допомагають спрямовувати і фіксувати увагу дітей на емоційно-чуттєвій стороні життя, розпізнавати і правильно називати емоції та почуття, підказують, якою має бути правильна емоційна реакція у певній ситуації. Розвивальний потенціал віршів, який колеги використовують у своїх книжках, спрямовані, насамперед, на розвиток мовлення (збагачення словника, вправляння в інтонаційній виразності), а також уваги та пам’яті (заучування напам’ять), уміння слухати і чути, виховання любові до рідної мови.