Співпраця з експериментальними майданчиками триває

Комунальний заклад освіти «Спеціальна школа «Шанс» Дніпропетровської обласної ради» – це приклад інноваційного, сучасного, прогресивного середовища для дітей з особливими освітніми потребами, яким керує професіонал найвищого ґатунку, доктор педагогічних наук –  Тороп Крістіна Сергіївна.

Головним завданням колективу закладу є забезпечення та реалізація права дітей з інтелектуальними порушеннями на здобуття загальної середньої освіти відповідно до їх можливостей, здібностей з урахуванням індивідуальних особливостей розвитку, забезпечення ранньої соціалізації задля подальшої успішної інтеграції у соціум.

Спеціальна школа «Шанс» є експериментальним майданчиком, а також  надійним другом та партнером Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, на базі якої наразі триває Всеукраїнський експеримент за темою «Організаційно-методичні умови  компенсаторно-абілітаційного навчання учнів з порушеннями інтелектуального розвитку помірного та тяжкого ступеня в закладах освіти». Педагоги закладу є авторами великої кількості навчальних, модельних програм, унікальних методичних розробок, підручників, посібників, ігор.

Сьогодні, ми пропонуємо вам познайомитися з активним та плідним життям педагогів та вихованців школи.