Робоча зустріч представників МОН, Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, департаментів освіти і науки, керівників санаторних шкіл та за участі народного депутата України – Павла Сушка

Про питання трансформації санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів)

09 травня 2023 року у Міністерстві освіти і науки України відбулася робоча зустріч представників МОН, Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, департаментів освіти і науки, керівників санаторних шкіл та за участі народного депутата України – Павла Сушка.

Тематика зустрічі стосувалася шляхів трансформації санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів). В рамках зібрання було представлено досвід м. Києва, Львову, Харкова, окреслено основні проблеми та ключові аспекти процесу реорганізації, висловлено думки щодо можливості формування освітньої мережі відповідно до потреб громади, що сприятиме врахуванню інтересів усіх учасників освітнього процесу та створенню підґрунтя для поступового реформування.

Наскрізною думкою заходу було переконання у необхідності збереження функціонування унікального реабілітаційного та медичного відділення на базі новостворених освітніх закладів. А до трансформації санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) потрібно підходити виважено, обґрунтовано, діючи в інтересах дитини та в інтересах громад.