Наукова лекція Ірини Миколаївни Омельченко з навчального курсу «Філософія і методологія сучасної науки» з підготовки майбутніх докторів філософії за спеціальностями 016 «Спеціальна освіта» та 053 «Психологія»

Сьогодні вашій увазі пропонується наукова лекція з теми «Філософія сучасної науки: сутність та етапи розвитку». Лектор: Ірина Миколаївна Омельченко, доктор психологічних наук, професор, провідний науковий співробітник відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.

З лекції ви дізнаєтеся про: філософію сучасної науки як дослідницький напрям та навчальну дисципліну; етапи розвитку науки та різні стилі теоретизації: класичний, некласичний, постнекласичний; ключові ознаки стилів теоретизації в дослідженнях у сфері освіти та психології.

Лекція стане у нагоді студентам та аспірантам України, які навчаються за спеціальностями 016 «Спеціальна освіта» та 053 «Психологія» та викладачам вишів, які викладають дисципліну «Філософія і методологія сучасної науки».