Безпека в укриттях

Тривають тренінги “Безпека в укриттях” в Чернігівській області для освітян в рамках проекту «KOLO Clubs 2.0»

Науковці Інституту спеціальної педагогіки і психології імені МиколиЯрмаченка НАПН України – Костенко Тетяна Миколаївна, кандидат психологічних наук, старший дослідник, завідуюча відділом освіти дітей з порушеннями зору та Бабяк Ольга Олексіївна, кандидат психологічних наук, старший дослідник, завідуюча відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами залучені до проведення третього модулю: «Освітній процес в умовах воєнного стану: стратегії підтримки».

Нині проблема психічної травми та подолання її наслідків особливо гостро постала у зв’язку з війною. Від бойових дій, переселення, потреб адаптуватись в новому середовищі, а також невизначеності та невідомості страждають і дорослі, і діти: втрачають близьких, домівки, потрапляють під обстріли, голодують, поневіряються, стикаються з насильством та приниженнями. І зрозуміло, що саме діти є найуразливішими у цій та подібних ситуаціях. Саме освітяни потребують психологічної підтримки та нового досвіду для можливості ефективно та вчасно надавати першу психологічну допомогу дітям в кризових ситуаціях.

Так, на тренінгу були представлені як теоретичні аспекти протікання травми в дітей різного віку так і практичні форми і методи психологічної підтримки дітей в кризових станах.