ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПІДТРИМКА ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ У КРИЗОВИХ СИТУАЦІЯХ

23 ТРАВНЯ 2023 РОКУ

На базі Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України відбувся науково-практичний семінар до Дня науки

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПІДТРИМКА ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ У КРИЗОВИХ СИТУАЦІЯХ

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку, особливо страждають діти. В умовах воєнного стану в країні важливою є постійна підтримка осіб з особливими освітніми потребами як однієї з найбільш вразливих категорій, зокрема надання психологічного та якісного корекційно – розвивального супроводу.

Наші психологи сформулювали корисні поради, як управляти стресом, опанувати себе в критичних умовах, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в умовах війни та критичних умовах життя. Окреслено проблеми, пов’язані з наданням психологічної допомоги родинам дітей із особливими потребами, шляхи узгодженості заходів для фахівців щодо організаційних і методичних питань надання допомоги дітям і їхнім родинам тощо.

В семінарі взяли участь науковці Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, провідні спеціалісти ІРЦ та спеціальних закладів Київської, Одеської, Закарпатської, Дніпропетровської, Чернігівської областей, докторанти, аспіранти, педагоги, психологи та адміністрація закладів загальної середньої освіти.

Дякуємо всім учасникам заходу та бажаємо подальшої плідної праці на тлі мирного неба! Разом до Перемоги!