Конференція лікарняних педагогів Школи Супергероїв «Лікування та реабілітація як час освітніх можливостей»

10-11 серпня 2023 року відбулася конференція лікарняних педагогів Школи Супергероїв «Лікування та реабілітація як час освітніх можливостей». ДУ «Школа супергероїв» створена з ініціативи Офісу Президента, уряду України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України та за підтримки першої леді України.

До заходу долучились Міністерство освіти і наук України, Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine, ГО Small Heart with Art, Відділення психології та спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук, Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.

В рамках конференції командами вчителів з 11 освітніх центрів України було представлено інноваційні методи та підходи до навчання дітей, які перебувають у лікарнях. Експерти та педагоги поділилися успішними практиками із застосування технологій, ігрових та арт-елементів. Особлива увага приділялась створенню підтримуючого середовища, де кожна дитина могла б відчути свою унікальність і можливість розвивати свої здібності, а відтак мати сили на відновлення та навчання. Учасниками заходу було розглянуто низку актуальних питань та викликів, які постають перед ними й потребують подальших пошуків шляхів розв’язання.

Кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу логопедії Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України – Валентина Ільяна поділилася своїм досвідом щодо психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами в умовах війни та відзначила, що такі заходи сприяють підвищенню свідомості щодо потреб дітей та покращення якості їхньої освіти і життя.

Конференція об’єднала психіатрів, психотерапевтів, фахівців з інклюзивного навчання, експертів з України та зарубіжжя, які надали освітянам практичні поради.  

 Щиро дякуємо за такий цінний досвід та сподіваємось на подальшу співпрацю! Разом до Перемоги!