Презентація результатів досліджень Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України в рамках П’ятнадцятої міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті»

27 жовтня в День української писемності та мови в рамках П’ятнадцятої міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» відбулося засідання Круглого столу «Реалізація наукових засад фундаментальних і прикладних досліджень Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України в умовах сучасних викликів».

Освітні виставки – це можливість презентації інноваційних освітніх матеріалів і досвіду, обговорення освітніх проєктів, конструктивного спілкування у широкому колі учасників.

Активну участь у заході взяли керівники відділів та співробітники інституту: Литовченко Світлана Віталіївна, д.пед.н., завідувач відділу освіти дітей з порушеннями слуху; Кульбіда Світлана Вікторівна, д.пед.н., проф., завідувач відділу української жестової мови; Ярмола Наталія Анатоліївна, к.пед.н., заступник директора з наукової роботи, завідувач відділу інклюзивного навчання; Чеботарьова Олена Валентинівна, д.пед.н., завідувач відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку; Легкий Олег Михайлович, к.пед.н., в.о. завідувача відділу освіти дітей з порушеннями зору; Данілавічютє Еляна Анатоліївна, к.пед.н., завідувач відділу логопедії; Бабяк Ольга Олексіївна, к.психол.н., завідувач відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами; Кобильченко Вадим Володимирович, д.псих.н., проф., провідний науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями зору; Омельченко Ірина Миколаївна, д.псих.н., проф., провідний науковий співробітник відділу психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими потребами.

До роботи круглого столу долучилися фахівці Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Лиманської міської ради Донецького області, педагоги практики Харківської області та ін.

Під час круглого столу обговорювалися актуальні питання: проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей з різними особливими освітніми потребами та труднощами, особливості роботи ІРЦ в дистанційному форматі в умовах війни, використання засобів альтернативної комунікації та ін. За результатами заходу намічено шляхи співпраці, тематика наступних семінарів, курсів підвищення кваліфікації.

 

Дякуємо учасникам за активне обговорення важливих питань, теплу атмосферу спілкування.