Особистість дошкільника в умовах зорової депривації: монографія

Кобильченко В.В. Особистість дошкільника в умовах зорової депривації: монографія. Київ: Видавець Цибульська, 2023. 239 с.
ISBN 978-617-8324-10-0

У монографії висвітлюються проблеми становлення та розвитку особистості дітей дошкільного віку в умовах зорової депривації, визначено природу депривації, фактори та чинники її виникнення, охарактеризовано її феноменологію, розкрито особливості біогенної депривації та деприваційного впливу на розвиток особистості дитини та її соціально-психологічну адаптацію до нових умов життєдіяльності. Велика увага приділяється ознайомленню читачів із особливостями функціонування особистості дитини дошкільного віку в умовах зорової депривації на психічному та соціальному рівнях.

У монографії також відображені різні наукові підходи щодо визначення шляхів оптимізації особистісного розвитку дошкільників з порушеннями зору, їх позитивного функціонування.

Монографія може бути корисною науковцям та аспірантам, викладачам та студентам педагогічних коледжів та університетів, психологам, педагогам загальноосвітніх та спеціальних дошкільних закладів.

 

Завантажити