Розвиток та формування емоційно-вольової сфери у дітей дошкільного віку: Науково-методичний посібник.

Компанець Н.М. Розвиток та формування емоційно-вольової сфери у дітей дошкільного віку: наук.-метод. посіб. Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, Київ: Актуальна освіта 2023. 42 с.

У науково-методичному посібнику представлено аналіз сучасного уявлення про емоційний і вольовий розвиток дітей дошкільного віку, зокрема про нейропсихологічні закономірності емоцій як процесів реагування на внутрішнє і зовнішнє середовище людини, їх регуляцію, а також їх вираження у поведінці. У посібнику подано аналіз становлення емоційного розвитку та довільної поведінки, початок розвитку волі у дошкільників з урахуванням вікових особливостей, що має бути враховано при навчанні і вихованні дітей з особливими освітніми потребами. Посібник адресовано, насамперед, фахівцям закладів освіти, які реалізують інклюзивну практику, батькам дітей з ООП, студентам.

Посібник може бути використаний як навчально-методичний для підготовки бакалаврів та магістрів за напрямом «Психолого-педагогічна освіта», в системі підвищення кваліфікації та професійної перепідготовки фахівців у галузі інклюзивної та спеціальної освіти.

Завантажити