ВІТАЄМО З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ!

1 червня у всьому світі відзначають добре і радісне свято ‒ Міжнародний день захисту дітей.

Як відомо, за ініціативи Міжнародної демократичної федерації жінок це свято було засноване в Парижі у 1949 році з метою привернення уваги до проблем дітей, які після Другої світової війни залишилися без батьків і даху над головою.

На жаль, історія повторюється і черговий День захисту дітей в Україні проходить в умовах повномасштабної війни, яка торкнулася життя кожного маленького українця. Десятки тисяч дітей було викрадено і вони перебувають, фактично, в полоні агресора, сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, а решта ‒ перечікує повітряні тривоги в укриттях.

Тож, саме нині вкрай важливо докласти максимум зусиль урядовцям, установам, громадським організаціям, усім нам, аби були дотримані права кожного найменшого мешканця нашої держави, аби було зігріте теплом кожне дитяче серце, аби довірливо обіймали дитячі ручки і палали захватом дитячі очі.

Колектив Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, який опікується проблемами навчання, виховання і супроводу не просто дітей, а дітей з особливими потребами, котрі є найвразливішою категорією населення будь-якої країни, вітає вас, дорогі діти, ваших батьків, дідусів і бабусь, ваших вихователів і вчителів, усіх, хто допомагає навчатися і пізнавати світ, усіх, хто кожного дня знаходиться поруч і всіляко підтримує вас!

Здоров’я усім, миру і затишку!