Проект «Інтеграція дітей з аутизмом в соціум «Крок за кроком»

Даний проект триває з кінця 2017 року за батьківської ініціативи громадської організації “Асоціація допомоги людям з розладами спектра аутизму – КР” (місто Кривий Ріг) та наукового співробітника Недозим Інни Вікторівни з Відділу психолого педагогічного супроводу дітей з особливими потребами Інституту спеціальної педагогіки НАПН України.

Проект «Інтеграція дітей з аутизмом в соціум «Крок за кроком» є логічним продовженням співпраці, яка розпочалася в дитячому оздоровчому таборі “Слава” в Скадовську. Створення даного проекту було ініційовано з метою покращення соціальних навичок дітей з розладами аутистичного спектра та підтримки їх батьків.

З грудня 2017 року по лютий 2018 року було проведено 4 зустрічі.
Наразі, 26 січня та 14 лютого 2018 року члени ГО “Асоціація допомоги людям з розладами спектра аутизму – КР” взяли участь в скайп зустрічах, які проводила Інна Недозим, науковий співробітник Інституту спеціальної педагогіки НАПН України.

На цих зустрічах обговорювалися питання щодо шляхів розповсюдження інформації про аутизм та були розроблені конкретні кроки щодо реалізації цієї напрочуд важливої ідеї. Також обговорювали та визначали які конкретні соціальні навички необхідно розвивати кожній дитині та етапність їх формування; поставили часові обмеження щодо реалізації всього запланованого. Особливістю цього проекту є те, що саме батьки виступають в ролі корекційних педагогів та психологів для своїх дітей. Вони самостійно працюють та формують своїм дітям нові вміння та навички. Всі батьки отримують домашні завдання та необхідні рекомендації з питань розвитку різних соціальних навичок.

Сподіваємось, що наступна зустріч буде такою ж натхненною, як і попередні!