Семінар-презентація «Огляд і методика використання колекції баз даних фірми EBSCO в наукових установах і закладах освіти»

28 березня 2018 року у конференц-залі Президії НАПН України відбувся семінар-презентація «Огляд і методика використання колекції баз даних фірми EBSCO в наукових установах і закладах освіти», організований Державною науково-педагогічною бібліотекою України імені В. О. Сухомлинського НАПН України спільно з ТОВ «Інформатіо», у якому взяла участь І.В. Бобренко, співробітник відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку Інституту спеціальної педагогіки НАПН України.

Виступи:
1. Вступне слово Лугового Володимира Іларіоновича, першого віце-президенту НАПН України, дійсного члену НАПН України, доктора педагогічних наук, професора, який наголосив на актуальності та значущості використання міжнародних баз даних науковцями України.

2. Доповідь-презентація Васильєва Олексія Всеволодовича, директора ТОВ «Інформатіо-Консорціум», кандидата технічних наук. У доповіді-презентації висвітлено питання:наукометричні бази даних і місце агрегатованої інформаційної системи серед них; огляд джерельної бази колекції баз даних компанії EBSCO; методи використання колекції баз даних компанії EBSCO в наукових установах і закладах освіти; перспективи розширення колекції баз даних компанії EBSCO для наукових установ і закладів освіти тощо.

Було відзначено, що ДНПБ України ім. В.О. Сухомлинського надає безкоштовний доступ до баз даних фірми EBSCO. Це доступ до комплексу повнотекстових, реферативних та бібліографічних баз даних багатогалузевого наукового спрямування з переважно англомовними документами.

У заході взяли участь понад 70 вчених, докторантів, аспірантів наукових установ НАПН України та науковців ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського, які долучилися до конструктивної дискусії.