Майстер-класи «Компенсаторне навчання дітей з інтелектуальними порушеннями», «Вчитель та асистент: межі взаємодії», «Комплексне застосування методики ТАН-Содерберг у роботі з дітьми з інтелектуальними порушеннями», «Компенсаторне навчання української мови дітей з інтелектуальними порушеннями»

25-26 жовтня 2018 року відбулася серія майстер-класів «Компенсаторне навчання дітей з інтелектуальними порушеннями», «Вчитель та асистент: межі взаємодії», «Комплексне застосування методики ТАН-Содерберг у роботі з дітьми з інтелектуальними порушеннями», «Компенсаторне навчання української мови дітей з інтелектуальними порушеннями», які були організовано Всеукраїнською благодійною організацією «Даун Синдром» і загальноосвітньою спеціальною школою-інтернатом №26 Дніпровського району м. Києва.

Активну участь у майстер-класах брали співробітники Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України Олена Чеботарьова, Ірина Гладченко, Сніжана Трикоз, Анна Блеч.

Тренер Наталія Ліщук разом з професійною командою ознайомила з практичними матеріалами для навчання дітей з особливими освітніми потребами, представила сучасні технології компенсаторного навчання дітей з інтелектуальними порушеннями. Учасники майстер-класів ознайомилися з вітчизняним та міжнародним досвідом навчання дітей із синдромом Дауна, мали змогу опанувати традиційні та нетрадиційні форми, методи адаптивного навчання та апробувати сучасні корекційні методики роботи з дітьми означеної категорії. Під час проведення майстер-класів було вдало залучено до творчої інтерактивної роботи педагогів, логопедів, вихователів, батьків дітей з особливими  освітніми потребами.

Щиро дякуємо організаторам та тренерам за чудові майстер-класи, надзвичайно цікаву та плідну роботу, впровадження в практику науково-практичних здобутків, актуальних на сьогоднішній час практичних напрацювань!