X Міжнародну науково-практичну конференцію «Дашкольная і пачатковая адукацыя – вопыт, пераемнасць, перспектывы»

1-2 листопада 2018 року на базі Мозирського державного педагогічного університету імені І.П. Шамякіна (м. Мозир, Республіка Білорусь) було проведено X Міжнародну науково-практичну конференцію «Детский сад – начальная школа: опыт, преемственность, перспективы» («Дашкольная і пачатковая адукацыя – вопыт, пераемнасць, перспектывы».

Співробітник відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України І. В. Бобренко заочно взяла участь у заході з доповіддю «К вопросу здоровьесбережения в процессе развития пространственного ориентирования детей дошкольного возраста с интеллектуальными нарушениями». Найважливішим завданням закладу дошкільної освіти є забезпечення здоров’яформування та здоров’язбереження дітей дошкільного віку з порушенням інтелектуального розвитку, значимої ланки їх подальшої здатності до шкільного навчання, соціалізації. У представленій доповіді досліджено специфіку та можливості оптимізації застосування засобів адаптивного фізичного виховання як здоров’язберігаючих і здоров’яформуючих в процесі розвитку просторового орієнтування дошкільників з інтелектуальними порушеннями.

На ювілейну Х Міжнародну науково-практичну конференцію у Мозирському педагогічному університеті зібралися провідні білоруські педагоги та їхні колеги з Польщі, України, країн Балтії, щоб спільно обговорити останні тенденції розвитку дошкільної та початкової освіти, обмінятися досвідом і унікальними напрацюваннями в цій сфері. Формування особистості дитини в полікультурному освітньому просторі з урахуванням особливостей національної культури, професійна підготовка фахівців дошкільної, початкової та спеціальної освіти, психологічні та соціально-педагогічні аспекти розвитку дітей, проблеми навчання і виховання дітей з особливостями психофізіологічного розвитку… Це лише невеликий перелік питань, розглянутих на конференції. Сподіваємось на подальшу співпрацю!