ІІ Регіональний науково-методичний семінар «Новітні технології спеціальної педагогіки: проблеми, перспективи та шляхи розвитку»

20 листопада 2018 року за підтримки управління освіти Сумської міської ради відділом навчання жестової мови Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України спільно з кафедрою спеціальної та інклюзивної освіти Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка на базі Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 8 «Космічний» було проведено ІІ Регіональний науково-методичний семінар «Новітні технології спеціальної педагогіки: проблеми, перспективи та шляхи розвитку».

Під час семінару обговорювалися актуальні проблеми навчання, виховання та розвитку дітей з особливими потребами.

Так, Гусєва Н.О. висвітлила особливості використання авторської методики та навчально-методичного забезпечення логокорекційної роботи з дітьми дошкільного віку.

У доповіді Мозгової П. П. було розкрито специфіку власної методики надання логопедичної допомоги дітям шкільного віку в умовах логопедичного пункту.

Цікавим і ґрунтовним був виступ Сидоренко Л. А., у якому висвітлено методичні напрацювання логопедів закладів системи охорони здоров’я.

У виступі Боряк О. В. окреслено своєрідності логопедичної роботи з дітьми з порушеннями інтелекту.

Науковці відділу навчання жестової мови Замша А.В. та Дробот О.А. розкрили специфіку й технологічні аспекти реалізації бімодально-білінгвального підходу до навчання дітей з порушеннями слуху.

Колектив відділу навчання жестової мови висловлює щиру вдячність всім учасникам та організаторам науково-методичного семінару за плідну співпрацю, обмін досвідом та інтерес до вирішення питань здобуття якісної освіти дітьми з особливими потребами.

 

Колектив відділу навчання жестової мови