Науково-практичні семінари «Нова українська школа для дітей із тяжкими порушеннями мовлення» та «Наступність роботи закладів освіти для дітей із тяжкими порушеннями мовлення»

20-21 листопада 2018 р. на базі Комунального закладу «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Світанок» Запорізької обласної ради (м. Запоріжжя) відбулися науково-практичні семінари з тем «Нова українська школа для дітей із тяжкими порушеннями мовлення» та «Наступність роботи закладів освіти для дітей із тяжкими порушеннями мовлення», які провела к.п.н., с.н.с., с.н.с. відділу логопедії Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України Ю. В. Рібцун.

У роботі семінарів взяли участь учителі-логопеди, корекційні педагоги, психологи, вчителі-предметники, методисти, вихователі школи-інтернату та спеціальних закладів дошкільної освіти міста. Обговорювалися нагальні питання запровадження розроблених співробітниками відділу логопедії корекційно-розвиткових програм з розвитку мовлення та корекції розвитку для молодших школярів із тяжкими порушеннями мовлення, організації та проведення діагностичної та компенсаційної роботи у взаємозв’язку педагогів, комплексності та наступності у тріаді  «родина – заклад дошкільної освіти – школа».