Співпраця з німецькими інститутами

Колектив Інституту спеціальної педагогіки та психології імені Миколи Ярмаченка тісно співпрацює з Міжнародним благодійним фондом «Карітас України», який надав суттєву підтримку в рамках проведення ІV Міжнародного конгресу зі спеціальної педагогіки та психології «Педагог в інклюзивному просторі: траєкторія фахової самоактуалізації», що відбувся 8 листопада на базі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

12-16 листопада члени Ради молодих вчених Інституту відвідали монастир Ордену св. Бенедикта на острові Фрауенкімзі, що поблизу м. Мюнхен в Німеччині.

Заснований у 782 р., сьогодні цей монастир є не тільки відомим духовним центром, а й освітньо-науковим хабом, що збирає провідних діячів з різних наукових галузей, зокрема психології, нейронаук, робототехніки, енергетики тощо.

Наші молоді колеги взяли участь в обговоренні проблем психолого-педагогічного супроводу та реабілітації дітей з порушеннями психофізичного розвитку та розпочали переговори щодо співпраці з німецькими інститутами задля розвитку нейронауки в Україні. Зокрема обговорювались перспективи функціональних нейропсихологічних досліджень з використанням фМРТ, а також технологій психокорекції та реабілітації з використанням методів транскраніальної електромодуляції (tDCS, tACS).