Конференція “НАУКОВА МОЛОДЬ-2019”

4 жовтня у приміщенні Президії НАПН України відбулася VII Всеукраїнська науково-практична конференція “НАУКОВА МОЛОДЬ-2019”. На конференцію зареєструвалось 68 учасників з різних міст та установ і закладів України, а саме: 7 установ НАПН України, 9 закладів вищої освіти, 1 музична школа.

Учасники конференції акцентували увагу на питаннях розвитку та реформуванні освіти й науки України, необхідності формування престижності іміджу вченого у суспільстві, необхідності поширення стандартів академічної доброчесності не лише серед науковців та багато інших питань.

З вітальним словом до учасників звернувся перший віце-президент НАПН України Володимир Луговий. Він підкреслив необхідність інтеграції українських вчених, і молодих зокрема, у світовий науковий простір, зупинився на діяльності Національного фонду фундаментальних досліджень та окреслив деякі моменти реформування наукової сфери.

Під час панельної дискусії, яку проводила Анна Яцишин, було обговорено: основні шляхи (напрями) інтеграції молодих вчених у міжнародний науковий простір; дотримання принципів академічної доброчесності молодими вченими; рекомендації молодим вченим щодо інтеграції у міжнародний науковий простір.

Учасники майстер-класу, який провела Ольга Паламарчук, дізналися про «секрети» підготовки успішного мотиваційного листа, що є надзвичайно важливим в отриманні гранту.

На думку учасників конференції важливим здобутком конференції стало створення колаборації та розширення контактів з молодими вченими різних установ, зокрема НАПН, НАН, МОН, МВСУ тощо.

Модераторами конференції виступили голова Ради молодих вчених НАПН України Ірина Губеладзе й заступник директора з наукової роботи та куратор Ради молодих вчених Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Анна Яцишин.

Організатори конференції Рада молодих вчених НАПН України, Рада молодих учених при МОН України, Рада молодих вчених Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Рада молодих вчених Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, Рада молодих вчених Житомирського державного університету імені Івана Франка, Рада молодих науковців Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Збірник матеріалів конференції буде видано пізніше і його можна буде завантажити з Електронної бібліотеки НАПН України (http://lib.iitta.gov.ua).