Для Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України курси підвищення кваліфікації педагогів, які навчають дітей з особливими освітніми потребами, є важливим напрямом роботи, а затребуваність свідчить про фаховий рівень співробітників.

 

15-18 лютого 2021 року відбулися курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників за освітньо-професійною програмою «Психолого-педагогічні технології в освіті дітей з особливими освітніми потребами» (30 год.).

В рамках курсів представлено три актуальні модулі:

Модуль 1. Сучасні технології викладання в освіті дітей з порушеннями слуху: ефективний кейс педагога (Литовченко Світлана, к. пед. н., завідувач відділу освіти дітей з порушеннями слуху; Таранченко Оксана, д. пед. н., головний науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху Литвинова Віра, старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху).

Модуль 2. Інноваційні технології слухомовленнєвої реабілітації дітей з порушеннями слуху (у т.ч. з кохлеарними імплантами) (Жук Валентина, старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху; Шевченко Володимир, к. пед. н., старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху).

Модуль 3. Актуальні питання навчання дітей з інтелектуальними та комплексними порушеннями розвитку в умовах трансформаційних змін в освіті (Чеботарьова Олена Валентинівна, к. пед. н., завідувач відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку).

Пишаємося, що у курсах взяло участь 74 учасника – педагоги початкової, основної та старшої школи, вихователі, вчителі корекційних курсів, адміністрація.

Вітаємо прагнення фахових та досвідчених колективи Одеського навчально-реабілітаційного центру “Чути серцем” Одеської обласної ради (директор – Кукурузенко Світлана), Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради (директор – Щерба Василина) до постійного вдосконалення та розвитку.

Для співробітників інституту це взаємозбагачення та цінний спільний досвід від професійного спілкування.

Дякуємо за активну участь. Завжди раді співпрацювати!