Інститут спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України щиро вітає Баранець Інну Володимирівну та її наукового керівника – доктора педагогічних наук, професора кафедри соціальної і корекційної педагогіки, завідувача кафедри спеціальної освіти і соціальної роботи Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Пахомову Наталію Георгіївну!

18 січня 2022 року на засіданні спеціалізованої вченої ради ДФ 26.450.001 Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України у форматі офлайн відбувся захист дисертації Баранець Інни Володимирівни на тему: «Формування комунікативної компетентності у дітей старшого дошкільного віку із моторною алалією», що подана на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 016 – Спеціальна освіта.

Роботу виконано в Інституті спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.

На основі змістовної дискусії, принципового обговорення за участі членів спеціалізованої вченої ради та офіційних опонентів: доктора педагогічних наук, професора кафедри спеціальної освіти Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського Савінової Наталії Володимирівни і кандидата педагогічних наук, доцента кафедри логопедії та логопсихології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Базими Наталії Валентинівни, які представили результати глибокої наукової експертизи дослідження, підкреслили його новизну, відзначили  оригінальність та вагомість отриманих результатів, було прийнято одностайне рішення про присудження Баранець Інні Володимирівні наукового ступеня доктора філософії.

Бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових планів, енергії і натхнення в професійному зростанні і в майбутніх наукових пошуках!

З повагою, колектив ІСПП імені Миколи Ярмаченка НАПН України.




Відеоматеріали захисту