Презентація О.І.Мякушко «Що може допомогти у кризовій ситуації? Психологічні поради батькам дітей з особливими потребами під час військових дій»

Під час військових дій люди стикаються з небезпекою та невизначеністю, до яких ніхто не буває готовий. Як наслідок, у людей переважають негативні емоції, тривожність. Це ускладнює проходження ними кризових ситуацій, прийняття виважених рішень та призводить до нервового виснаження.

Мало хто буде заперечувати енергію емоцій – вона може мобілізувати сили людини, спонукаючи її до активної діяльності, або, навпаки, розслабляти чи паралізувати її сили, пригнічувати та руйнувати особистість, ускладнюючи здатність мислити та комунікувати з іншими. Виходячи з точки зору сучасного квантового розуміння світу на емоції як на різний тон енергії й вібрацій, ми можемо, піднімаючись з низького тону (негативних емоцій) в більш високий (позитивні емоції), не лише покращити свій емоційний стан, а й звільнити колосальну кількість життєвої енергії, що дозволить більщ якісно та ефективно вирішити свої життєві завдання.

Цьому сприятимуть наведені у презентації поради щодо спрямування дій в кризових ситуаціях, щоб опанувати себе й зберігати свої сили, а також міні – практики С.Ройз для швидкого повернення собі опори у стресових ситуаціях.

Презентація О.І.Мякушко «Техніки й вправи для зниження емоційно-психічної та тілесної напруги в нестабільному світі (під час військових дій) у дітей з особливими освітніми потребами та їх батьків» (завантажити + завантажити)

Щоб пережити цей важкий період нашого життя, важливо допомогти дітям, їхнім батькам та опікунам впоратися зі зрослим емоційним навантаженням на них та знизити у них рівень стресу.

За регуляцію базових емоцій та афектів, життєвий тонус і працездатність відповідає енергетичний блок мозку, що наче «міст» поєднує мозок і тіло. І якщо ця «батарейка» є виснаженою, імпульси від мозку до тіла й назад проходять погано.

Саме тому для зниження напруги (емоційно-психічної й тілесної), відновлення психо-емоційної рівноваги й стабільності, підняття рівня психічної енергії дітей й дорослих важливо передусім навчити керувати власним тілом. Цьому сприятимуть представлені в презентації  вправи з різноманітних технік розслаблення тіла: релаксації (прогресуючої релаксації м’язів, глибокого розслаблення, розтягування, візуалізації, обіймів, терапії кольором та музикою), концентрації уваги (мудри, японська пальчикова гімнастика, пальчикові ігри), методик релаксації із зосередженням на диханні.