16 – 17 вересня 2017 року відбулася конференція “Логопедія у Теорії і Практиці”

16 – 17 вересня 2017 року на базі Сілезійського Центру Освіти й Міждисциплінарних Досліджень (Silesian Center for Education and Interdisciplinary Research) у Польщі (м. Хожув) відбулася 5 Міжнародна Конференція з питань патології мовлення “Логопедія у Теорії і Практиці” (“Logopedics in Theory and Practice”), у організації і роботі якої взяли участь співробітники лабораторії логопедії Інституту спеціальної педагогіки: кандидат пед. наук, старший науковий співробітник, завідувач лабораторії логопедії Еляна Данілівічютє

 та науковий співробітник лабораторії Галина Грибань.

Наукові надбання лабораторії було репрезентовано у вигляді наукових плакатів (Галина Грибань) під час “сесії плакатів”, у якій заочно взяли участь й інші старші наукові співробітники лабораторії, кандидати пед. наук: Людмила Трофименко, Валентина Ільяна, Зоряна Пригода, Ольга Аркадьєва.

Під час конференції було виголошено доповідь англійською мовою на тему “Нейродинамічний підхід до моделювання мовлення при ДЦП” (“Neurodynamic approach to speech modeling in cerebral palsy”), взято участь у зйомках фільму, що присвячений висвітленню основних теоретичних та практичних аспектів, які викликали дискусію в ході конференції (Еляна Данілавічютє).

У роботі конференції взяли участь представники різних країн: США, Бельгії, Чехії, Росії.


Мета заходу полягала не лише у знайомстві з досвідом надання логопедичної допомоги в різних країнах, але й пошуку шляхів об’єднання таких зусиль, у зв’язку з чим було обговорено питання подальшого професійного співробітництва.