Всеукраїнський конкурс серед здобувачів освіти з порушеннями слуху «Ерудит»

19 квітня 2023 року в онлайн форматі відбувся другий, фінальний етап ХV Всеукраїнського конкурсу серед здобувачів освіти з порушеннями слуху «Ерудит» (Наказ Міністерства освіти та науки України від 24.02.2023р. №202).

Ініціатори і організатори конкурсу – Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» та Українське товариство глухих.


Співробітники відділів освіти дітей з порушеннями слуху та української жестової мови Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України були долучені до організації і проведення конкурсу від його започаткування. Цього року членами журі були Кульбіда Світлана Вікторівна, доктор педагогічних наук, завідувач відділу української жестової мови; Литовченко Світлана Віталіївна, доктор педагогічних наук, завідувач відділу освіти дітей з порушеннями слуху; Жук Валентина Володимирівна, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу освіти дітей з порушеннями слуху.

Учасники фіналу конкурсу, переможці першого, шкільного, етапу змагань, продемонстрували глибокі і різнобічні знання з української мови та літератури, історії України, математики у відповідях на тестові завдання, а також креативність, емоційну зрілість, критичність мислення під час виконання творчого завдання.

Сердечно вітаємо переможців:

Олександра Лапіна, учня Комунального закладу «Одеська спеціальна школа № 91» Одеської обласної ради – І місце;

Костянтина Осадчого, учня Комунального закладу «Кисляцька спеціальна школа» Вінницької обласної Ради – І місце; 

Владислав Ліпського, учня Комунального закладу «Кисляцька спеціальна школа» Вінницької обласної Ради – ІІ місце;

Олексія Сівака, учня Комунального закладу «Вінницька спеціальна школа» Вінницької обласної Ради – ІІ місце;

Вікторію Янкевич, ученицю Комунального загальноосвітнього навчального закладу «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр № 1» – ІІІ місце; 

Беженар Марію, ученицю Комунального закладу «Чернівецький обласний навчально-реабілітаційний центр «Родина» – ІІІ місце.

Пишаємося педагогами, які самовіддано і професійно виконують свою роботу. Висловлюємо велику повагу батькам, які виховали в дітях цінні якості – цікавість до нових знань, прагнення до самоудосконалення, працелюбність. Щиро дякуємо голові Українського товариства глухих, Чепчиній Ірині Іванівні, за багаторічну плідну співпрацю, всім членам УТОГ, а також викладачкам провідних вітчизняних університетів, Луцько Катерині Василівні, Круглик Олені Петрівні, представниці Інституту модернізації змісту освіти, Кернякевич Тетяні Павлівні за організацію конкурсу, приємну, доброзичливу атмосферу і велике бажання підтримати талановитих дітей, втілене у нашій спільній роботі.