Чути і спілкуватись. Крок за кроком з батьками. Методичний супровід та психологічна підтримка: навчально-методичний посібник для педагогів та батьків

Жук В.В., Литвинова В.В., Литовченко С.В. Чути і спілкуватись. Крок за кроком з батьками. Методичний супровід та психологічна підтримка: навчально-методичний посібник для педагогів та батьків. Київ, 2023. 57 с.

У навчально-методичному посібнику представлено особливості розвитку, навчання та виховання дітей з порушеннями слуху раннього та дошкільного віку; методичні рекомендації щодо організації попереджувально-розвивального середовища, що сприяють забезпеченню індивідуальних потреб дитини в умовах закладу освіти та вдома.

Діагностуючи порушення слуху у дитини, батьки часто опиняються у ситуації невизначеності, їм бракує необхідної інформації та підтримки. Посібник покликаний надати корисну інформацію, підказки про перші кроки, які слід здійснити в такій ситуації.

Адресовано педагогам закладів дошкільної освіти, фахівцям (консультантам) інклюзивно-ресурсних центрів, центрів раннього втручання, методичним працівникам, студентам педагогічних вузів, батькам дітей з порушеннями слуху.

Завантажити