Сучасний курикулум в освіті дітей з порушеннями слуху : методичні рекомендації

Сучасний курикулум в освіті дітей з порушеннями слуху : методичні рекомендації / С.В. Литовченко, О.М. Таранченко, В.В. Жук, В.М. Шевченко, В.В. Литвинова, О.Ф. Федоренко. Кропивницький: Імекс-ЛТД, 2021. 321 с.

ISBN 978-966-189-628-3

У методичних рекомендаціях представлено ефективне технологічне забезпечення навчання дітей з порушеннями слуху, поради щодо організації освітнього середовища та специфічні прийоми, що уможливлюють забезпечення навчальних потреб таких учнів; наведено методи та форми роботи, що сприятимуть удосконаленню педагогічної практики.

Акцентовано на послідовну етапність, алгоритмізацію планування освітнього процесу, вибудовування ефективного викладання, добору стратегій і тактик в організації навчальної діяльності учнів з порушеннями слуху, застосування диференціації навчання та належних адаптацій, забезпечення ефективної взаємодії з усіма учасниками освітнього процесу.

Автори сподіваються, що представлене видання допоможе педагогам створити сприятливе освітнє середовище, зорієнтуватися у чинній нормативній базі, підкаже оптимальні рішення актуальних проблем.

Завантажити